Hajdúszoboszló

Az Alföld legismertebb fürdővárosa. Hajdúszoboszló fő vonzereje a fürdokomplexum, mely a híres gyógyfürdőből, az aquaparkból, a strandból, valamint a 2010-ben megnyitott Aqua-Palace Élményfürdőből áll. A fürdokomplexum szolgáltatásaival egész évben felejthetetlen élményt kínál a gyógy- és üdülő vendégeknek, valamint kis és nagy gyermekes családoknak.
Megközelítés
Autóval: A város a 4-es főút mellett fekszik, Budapest és Debrecen irányából egyformán könnyedén elérhető. Továbbá a főváros irányából már az M 3-as autópálya is rendelkezésre áll az autóval vagy turistabusszal érkezők számára.
Vonattal: Hajdúszoboszló a Budapest-Debrecen-Záhony vonal mentén vasúton is könnyedén elérhető. A hivatalos menetrend megtekinthető a www.mavstart.hu internetes oldalon. A magyarországi gyors-, személy- és intercity járatok mellett a nemzetközi „Tisza” és „Corona” gyorsvonatokkal is érkezhetnek vendégek Hajdúszoboszlóra.
Távolsági autóbusszal: Menetrend szerinti járatok közlekednek több Kelet-Magyarországi megyeszékhely és Hajdúszoboszló között. Eger, Miskolc, Kecskemét és Szeged mellett Ózd és Gyöngyös városából is érkeznek busz járatok a fürdővárosba. Az aktuális menetrendről informálódhatnak a http://www.menetrendek.hu/cgi-bin/menetrend/html.cgi oldalon.
Repülővel: Repülovel jelenleg a Budapest-Ferihegy repülotérre érkezve és utána a fentiekben említett közlekedési módokkal lehet Hajdúszoboszlót megközelíteni. A 20 km-re fekvo megyeszékhelyen Debrecenben is található repülőtér, mely remélhetőleg a jövoben nemcsak a nyári idoszakban tud majd charter járatokat fogadni és így Hajdúszoboszló is könnyebben elérhetővé válik a külföldi vendégek számára is.

forrás: hajduszoboszlo.hu